Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Естонська розвідка: Участь північнокорейських військових у війні проти України не змінить ситуацію на фронті

19 октября, 09:47

В естонській розвідці прокоментували повідомлення про відправлення Північною Кореєю військових до росії для участі у війні проти України. У відомстві зазначили, що це свідчить про проблеми москви із підтриманням військової активності.

Про це сказав командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, пише Рубрика, посилаючись на ERR.

Ківісельг зазначив, що у публічних повідомленнях є інформація про створення підрозділу чисельністю близько 3000 осіб на базі десантно-штурмової бригади, укомплектованої північнокорейськими військовими. Він припустив, що ця бригада у майбутньому може діяти у Курській або Брянській областях.

«Водночас можливе відправлення Північною Кореєю на український фронт таких сил – 3000 людей або 10 000 людей – не принесе ніяких суттєвих зміни на поле бою», – зазначив командувач розвідки, додавши, що за довготривалого застосування такої тактики це може зіграти суттєву роль у майбутніх боях.

Він пояснив, що надання військової допомоги росії надає керівництву КНДР та Ірану можливість використовувати її у власних інтересах.

«Це дає Ірану та Північній Кореї можливість вимагати від рф ексклюзивних гарантій безпеки або технологічну інформацію, яка досі лишалась недоступною, яку ці країни зможуть використати у майбутньому», – заявив Ківісельг.

Він зауважив, що також військовослужбовці, які беруть участь у боях на території України або рф, отримають військовий досвід, який зможуть використати проти своїх країн-сусідів у їх регіоні.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать