Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поруч із Богданом

Київська громада влаштовує серію пікетів проти нищення історичної частини столиці
21 березня, 10:08
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Ініціює акції громадська організація «Громада Андріївського узвозу». Мирні пікети проводять на Софійській площі, поруч з пам’ятником Богдану Хмельницькому, з 20 до 24 березня, з 12 до 16 години. Як повідомляється на Facebook-сторінці події, мета акцій — інформування громадян і представників ЮНЕСКО щодо проблем незаконної забудови та знищення історичної частини міста Києва.

До участі запрошують представників громадських організацій і об’єднань, які борються проти свавілля забудовників і відстоюють історичне обличчя міста. Активістів заохочують приносити на пікети фотографії та інші наочні матеріали з проблемних точок. Так, на першій акції на стендах оприлюднили інформацію щодо зведення готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14—16, стану історичних будинків на вулицях Великій Житомирській, Ярославовому Валу тощо. А недавно учасники «Громади Андріївського узвозу» у соцмережах звертали увагу на сумнівні геологічні роботи на Андріївському узвозі, 34Е.

Символічне саме місце проведення пікетів — минулого тижня «День» писав, що напроти Софії Київської може з’явитися висотна споруда з підземною автостоянкою (матеріал «Підкоп під святиню» у №44 за 15 березня). Справа стосується старої двоповерхової садиби на вулиці Володимирській, 21/20 напроти Софійського собору — експерти знайшли кілька проектів її перебудови.

Непроста арифметична задачка: скільки стендів знадобиться, щоб показати інформацію по всіх столичних проблемних забудовах і пам’ятках, що нищаться?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати