Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Газета «День» була і залишається для мене дзеркалом стану українського суспільства, інструментом, що виміряє активність «української ідеї»

Корону «Дня»-2020 Послу України в Австралії Миколі КУЛІНІЧУ просування іміджу України в Австралії та зміцнення двосторонніх зв’язків
31 грудня, 19:42

Кінець грудня — традиційно час не тільки різноманітних звітів, а й пора підбивати підсумки прожитого року. 2020-й, як ніколи, був і лишається складним для всього світу. І тому вкрай важливо його проаналізувати та знайти ті, можливо, приховані, «поклади» оптимізму, які неодмінно він нам теж дав.

Тож дорогі друзі, ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Адже й сама інтелектуальна спільнота, згуртована головним редактором та колективом, — це ще один позитив та ресурс, який надбав «День» за свої майже 25 років (цю важливу дату газета відзначить якраз 2021 року). Про цей ресурс для країни не варто забувати і з ним, переконані, неодмінно треба рахуватися. Ваші думки завжди цінні дня нас.

1. 2020-й рік на фоні історії (думка, деталь, штрих, фото).

2. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

3. «День» на фоні року (автори, статті, проєкти, які зацікавили вас найбільше).

4. Що надавало вам сил цього року (події, люди, враження)?

5. Які нові сенси, уроки, цінності дав цей рік особисто вам?

6. У 2021-му «Дню» виповниться 25 років. Чим він за цей час став для вас та України?


«Газета «День» була і залишається для мене дзеркалом стану українського суспільства, інструментом, що виміряє активність «української ідеї»

Микола КУЛІНІЧ, посол України в Австралії

1.Мабуть найскладніший рік в житті планети. Відчуття вселенського переляку ( паніка, неспроможність існуючих державних інституцій впоратися з проблемою пандемії). Найжорстокіша поразка спроб популізму очолити процес протистояння пандемії. Щеплення проти популізму, яке буде мати наслідки для людства на осяжну перспективу. Разом з тим кінець року - відродження надії на подолання  пандемічної катастрофи. Вакцинація. Мужність лікарів, поступове повернення людства до здорового глузду.

2.Героєм року  вважаю світову спільносту медиків. Їх самовідданість, стійкість, непоборна віра в життя, відданість спільній справі. Антигерой року- Дональд Трамп. 

3.Як завжди «День» залишався на рівні очікувань українського суспільства, був локомотивом консолідації громадської думки в найдраматичніші моменти життя в країні. «День» чітко артикулював , що сьогодні потрібно українському суспільству і формував платформу для  пошуку спільних рішень розумних людей. Тих, кого ми називаємо елітою нації. «День» аж ніяк не вписується в узагальнене визначення масс-медіа. По-перше, еліта ніколи не була масової, а розумні ідеї та рішення це – «штучний товар». Цього року «Днем» підтверджений бренд справжньої публіцистики. Як завжди цікаві міжнародні матеріали, яким можливо варто додати більш глибокого аналітичного виміру.

4.Цей рік для Австралії видався мабуть найскладнішим в її історії. Він почався з руйнівних лісових пожеж, до боротьби з якими додалася згодом боротьба з пандемією. Вражали і водночас надавали сили і впевненості дії австралійського суспільства для подолання цих катастроф. Урядові програми фінансових , соціальних  і організаційних заходів дозволили австралійцям вистояти у найдраматичніші моменти і вкотре додали австралійському характеру нового виміру життєстійкості. Їх приклад надихав і надавав  нам сил. За оцінкою ВООЗ Австралія стала одним із прикладів успішності боротьби з коронавірусом.  

5.Породжена трагічними подіями в світі тотальна віртуальність міжлюдських контактів,  безальтернативне спілкування в режимі онлайн - ще гостріше відродили відчуття життєвої необхідності живого спілкування. Доля дипломата – більшу частину часу бути далеко від дому та рідних. Відсутність прямих контактів відродили жагу людей у особистому спілкуванні. В цих умовах нового звучання набувають традиційні цінності та сенси, які залишаються найважливішими  у  час реальної боротьби за життя.

6.Газета «День» була і залишається для мене дзеркалом стану українського суспільства, інструментом, що виміряє активність «української ідеї», та мірилом порядності сучасної політики. «День» формує сьогоднішній український нарратив, відроджує  відчуття причетності до групи однодумців, об’єднаних ідеями українського державотворення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати