Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці військові влаштували благодійних забіг задля збору грошей на оздоровлення дітей з Донбасу

02 червня, 13:39
Фото надано автором

Трикілометровий благодійний забіг за участі військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ, Національної гвардії України, співробітників СБУ, прокуратури, патрульної поліції та інших структур провели сьогодні у місті над Бугом. Головна мета – зібрати кошти на літнє оздоровлення і психологічну реабілітацію 80-ти дітей з Луганської і Донецької областей. Маршрут протягав від площі Костянтина Могилка до Центрального парку, де учасників зустрічали діти та військовий оркестр. Акцію під назвою «Чужих дітей не буває» зініціювали представники Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО та Української асоціації інвалідів АТО.

«У забігу взяло участь понад тисячу людей. Кожен з учасників долучився до благодійної акції, передавши на добру справу стільки коштів, скільки зміг. За попередніми підрахунками плануємо зібрати щонайменше  400 тисяч гривень. Цього буде достатньо для оздоровлення 80 діток у таборі «Подільський Артек», що на Вінниччині», – прокоментував голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Анатолій Слівінський.

Однією з найчисельніших була команда нацгвардіійців з військової частини 3028, що розташована в Калинівці. Заступник командира по роботі з особовим складом підполковник Віталій Соколюк каже, що до участі в забігу долучитися не лише військовослужбовці, але й їхні діти, які також вирішили підтримати своїх ровесників зі сходу.

«Наші хлопці мають по кілька ротацій і не зі слів знають, як живеться місцевим жителям Донбасу, найважче дітям, бо вони не розуміють, що відбувається і чому. Коли поступило запрошення долучитися до акції, яка має на меті збір коштів для оздоровлення діте, зголосилося щонайменше 120 бійців. А по факту від нашої частини у забігу взяли участь понад 130 осіб, – говорить підполковник Соколюк. – Перебуваючи у зоні бойових дій, наші хлопці також намагаються проводити національно-патріотичні заходи для місцевого населення. Можливо не в такому масштабі, але спілкування відбувається постійно. До Дня захисту дітей, наприклад, бійці нашої частини, які зараз несуть службу на Донеччині, відвідали дитячий садочок у селі Очеретине. За спонсорської підтримки подарували дітям іграшки та солодкі подарунки».

Хоча благодійний забіг не передбачав визначення переможців. Першими до фініші прибігли військовослужбовці Повітряних сил ЗСУ. Серед чоловік перемогу здобув молодший сержант Костянтин Бабій з військової частини 2287 та офіцер управління зв’язку штабу Командування Повітряних сил ЗСУ Марина Горпиніч. Обидвоє отримали від організаторів путівки на море.

На звершення для усіх учасників благодійної акції влаштували родинне свято у Центральному парку культури та відпочинку. Діти учасників АТО і волонтерів з усіх районів Вінницької області мали можливість безкоштовно відвідувати атракціони та каруселі.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати