Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Google випробував систему стеження за безпілотниками

11 червня, 22:03
Фото: Укрінформ

Керівники проекту Google, присвяченого технологіям для комерційних безпілотників, оголосили про успішне випробування системи спостереження за повітряним трафіком дронів.

Про це повідомляє BBC.

Один з керівників Project Wing Джеймс Берджесс повідомив, що проект взяв участь у ряді національних випробувань, організованих NASA і Федеральним управлінням цивільної авіації США.

Метою цих випробувань було дослідження того, як керувати дедалі більшою кількістю безпілотних авіаційних систем у повітряному просторі. Project Wing продемонстрував на них свою систему управління повітряним трафіком.

Виклик для системи полягав в тому, що три безпілотники Project Wing, керовані лише одним оператором, виконували завдання одночасно і на тій же території, що й два дрони компанії Intel і дрон Virginia Tech Mid-Atlantic Aviation Partnership.

Система показала, що може успішно бути "диспетчером" для кількох безпілотників різного виду і підбирати для них безпечні маршрути, уникаючи зіткнення, чого раніше вдавалося досягти лише вручну керуючи кожним дроном.

"Це важливий крок, який відкриває нам двері в майбутнє, де безліч безпілотників можуть ділити один і той же повітряний простір між ними. Це дозволить одному оператору - людині або організації - керувати кількома дронами одночасно", - підсумував Берджесс.

Берджесс виділив три головні складові системи регулювання повітряного трафіку від Project Wing: планування маршрутів для дронів у режимі реального часу; інформування операторів про все непередбачене, що відбувається з дроном, а також врахування закритих і позначених як небезпечні Федеральним управлінням цивільної авіації США територій.

"Швидше за все, за кілька років Wing і інші компанії матимуть цілі повітряні флоти з тисяч безпілотних систем, що здійснюють польоти в будь-який час доби", - вважає він.

"Тому нам знадобляться системи, які зможуть оперативно виводити безпілотники в бік не лише від інших дронов, але і від пасажирських суден, будівель, деталей рельєфу, погодних явищ і особливих заходів", - уклав Берджесс.

Google X, підрозділ Alphabet, що відповідає за Project Wings, запустила проект ще в 2012 році, але до 2014 року тримала його в секреті. В серпні 2016 року Білий дім оголосив про те, що Project Wings отримав дозвіл на проведення перших випробувань своїх дронів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати