Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лідери КНДР і Південної Кореї зустрілись обговорити зустріч з Трампом

26 травня, 16:44
Фото: korea.net

Лідер КНДР Кім Чен Ин зустрівся з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у в демілітаризованій зоні між країнами для обговорення зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомив інтернет-портал, який представляє голос корейського уряду та координує Корею в Інтернеті Korea Clickers.

“26 травня президент Мун Джайн провів другий саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. За словами Чхон Ва Де, два лідери зустрілися в Тонгілгаке, Панньнджем, і поділилися своїми думками щодо того, як виконати Денонську денієрську декларацію, що вони погодились 27 квітня, і зробити можливим верховенство США та Північної Кореї”, - йдеться в повідомленні.

Представник адміністрації президента РК Юн Ен Чхан сказав, що лідери двох Кореї зустрічалися з трьох до п'яти годин дня і відверто обмінялися думками про реалізацію Пханмунчжомской декларації від 27 квітня і успішному проведенні американо-північнокорейського саміту, передає KBS World Radio. Також він додав, що згідно з двосторонньою домовленістю, президент РК Мун Чже Ін оголосить про резултат другого міжкорейського саміту в неділю о 10 годині ранку.

Додамо, що 25 травня на зустрічі з журналістами міністр у справах возз'єднання Чо Мін Гюн заявив, що Південь і Північ зберігають прагнення до реалізації «Пханмунчжомскій декларації», а також денуклеаризації Корейського півострова і встановлення миру, передає південнокорейське KBS World Radio. За його словами, південнокорейський уряд зробить все можливе для цього. На питання про те, що конкретно послужило причиною рішення Дональда Трампа про скасування саміту з Кім Чон Ином, Чо Мін Гюн вказав, що це питання потребує вивчення.

Нагадаємо, днями саміт США з КНДР був скасований. Трамп відмовився від запланованого на 12 червня саміту з Кім Чен Ином через "величезний гнів і відкриту ворожнечу" в останній заяві.

Пізніше Помпео розповів про причини скасування зустрічі Трампа і Кім Чен Ина. За його словами, американська сторона не змогла скоординувати підготовку саміту через позицію КНДР.

Вчора ж Трамп заявив, що саміт з Кім Чен Ином все ще може відбутися.

Нагадаємо, за підсумками саміту, що відбувся 27 квітня в Будинку світу в південній частині прикордонного пункту Пханмунчжом на міжкорейський кордон, президент Республіки Корея Мун Чже Ін і лідер СК Кім Чон Ин прияйняли Пханмунчжонську декларацію, що складається з трьох пунктів, зокрема Пхеньян і Сеул домовилися, що на Корейському півострові більше не буде військових дій. Крім того, дві Кореї будуть прагнути повної денуклеаризації, йдеться в декларації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати