Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колесников про «справу Колесникова»

14 березня, 00:00

Першим із «донецьких», хто влаштували собі в Києві публічний бенефіс, став не мільярдер Рінат Ахметов, як очікувалося раніше, а його найближчий друг, голова Донецької облради Борис Колесников. Його знайомство зі столичними журналістами відбулося вчора на прес-конференції.

Власне, інформаційним приводом стала річниця відкриття сумнозвісної «справи Колесникова». На даний момент слідство щодо неї ще триває, і хід його Борис Вікторович коментувати навідріз відмовився. Зате охоче виклав присутнім свою версію того, що відбулося з ним за останній рік. До прес-конференції Колесников готувався ретельно: своє вступне слово він, очевидно, добре репетирував і спочатку старався дотримуватися наміченого плану. Однак потім, розохочений репліками журналістів, декілька разів зривався на відверті некоректності та безсторонні характеристики на адресу вищих міліцейських чинів країни. У ході прес-конференції, Б. Колесников не раз вдавався до цитування Кримінального та Кримінально- процесуального кодексів. «Це ви у в’язниці їх так добре вивчили?», — поцікавилися журналісти. «Завдяки пану Луценку, в мене було досить часу для їхнього вивчення», — з сумною усмішкою сказав Колесников.

Iз симбіозу подібних реплік стало зрозумілим, що головним винуватцем усіх своїх пригод Колесников вважає Юрія Луценка. «У нього ж також є син-підліток, як і в мене... Так ось, я також говоритиму, але вже з документами в руках, що його тато — шахрай!», — ораторствував Колесников. Iз першого ряду конференц- залу схвально кивали народні депутати від Партії регіонів Ігор Шкиря i Тетяна Бахтєєва, що прибули як «група підтримки».

Щоправда, їхнi моральні співпереживання не допомогли Колесникову, коли на нього посипалися запитання журналістів. Відповідав він на них стисло, говорив натягнуто, з усього видно — хвилювався, побоюючись сказати зайве. Так, відповідаючи на запитання «Дня» про можливі конфігурації майбутньої парламентської більшості, категорично заявив, що на даний момент Партія регіонів не веде переговорів ні з однією політичною силою. Але вже за хвилину додав: «Ми готові до співпраці з будь-якою політичною силою, лише б вона обернулася для нас економічним зростанням». «Саме, для нас!» — усміхнувся Ігор Шкиря. «Для України!» — поправився Борис Колесников.

Обстановка дещо розрядилася, коли голова Донецької облради розповів про нібито підготовлюваний проект «комедійного художнього кіно «Помаранчевий лебідь». Зйомки його поки що затримуються через тривалий кастинг акторів. «Нікого не можуть підібрати на роль міністра МВС, — повідомив Колесников, — На думку творчої групи, справитися з цією роллю міг би лише нині, на жаль, покійний радянський артист Савелій Крамаров. Зараз переговори начебто ведуть iз Юрієм Гальцевим».

Сеанс спілкування з журналістами тривав лише сорок хвилин. «Що, питань більше немає?» — здивовано спитала прес- секретар Бориса Вікторовича Олена Бондаренко, також, до речі, кандидат у народні депутати від ПР. Журналісти відмовчувалися: Колесников у Києві, звичайно, не кожного дня виступає, але нічого принципово нового і вже, тим більше, сенсаційного, він не повідомив. «Що ж, будемо чекати на Ахметова», — із зітханням зазначив один із представників ЗМІ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати