Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ: нашестя роботів

Нічого страшного: вихідними пройде масштабний фестиваль інновацій та сучасних технологій ROBOTICA
29 травня, 10:04

Подія відбудеться 1—2 червня на території 19-го павільйону ВДНГ. Організатори анонсують, що учасники фестивалю змагатимуться у робофутболі та робосумо, братимуть участь у робоперегонах та презентуватимуть проекти, присвячені освоєнню Місяця.

Тема ROBOTICA цього року — SMART Cities, розумні міста. Конкурсанти збудують понад 600 роботів, які у майбутньому зможуть створювати розумний транспорт, змінювати енергосистеми міста, прокладати розумні мережі та шукати альтернативні джерела енергії.

Загалом у програмі фестивалю:

• національний відбір на Всесвітню олімпіаду World Robot Olympiad, а це одне з найбільших у світі змагань із робототехніки;

• архітектурний конкурс;

• майстер-класи від організаторів проекту STEM-школи INVENTOR;

• виставка-конкурс творчих робіт з LEGO;

• лекторій для батьків.

Крім цього, дорослі і не дуже гості зможуть повчитися програмувати за допомогою віртуальної реальності. Як пояснюють організатори, кожен охочий зможе одягнути VR-окуляри та потрапити до віртуальної лабораторії, де збирають та програмують роботів. На локації — вісім окулярів, і попрацювати у VR-лабораторії встигне кожен, адже на створення і програмування VR-робота витрачається близько 15 хвилин — удвічі менше, ніж в офлайні.

На додачу — батли роботів, розваги з дронами, квести і ще багато цікавого.

Деталі — на сайті фестивалю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати