Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Митниця не віддає "добро". Давальницьке

04 жовтня, 00:00

Перепускні пункти на шляхах, що ведуть із Росії в Україну, загромаджені вантажівками. Митниця, керуючись уведеним у дію з 1 жовтня законом про ПДВ, вимагає документи про сплату податку.

Адже віднині увесь імпорт без будь-яких пільг підлягає оподатковуванню. З імпортом зрозуміло, але є ще й продукція, виготовлена за кордоном із нашої вітчизняної так званої давальницької сировини. Митниця і їй перекрила шлях, керуючись власним листом, де без будь-яких на те підстав указується, що платити потрібно за сировину, вивезену після 1 липня. Тоді як у законі про ПДВ прямо зазначено, що закон про операції з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічних стосунках діє в частині сплати ПДВ за векселями, виданими до набуття законом про ПДВ чинності, тобто до 1 жовтня.

- На мій погляд, - це зовсім неправильно, - прокоментував "Дню" ситуацію, що склалася, начальник головного управління непрямих податків Податкової адміністрації Григорій Проценко. - З 1 жовтня - це означає з 1 жовтня. І те, що платежі намагаються ввести заднім числом, з 1 липня - це, однозначно, неправильно.

Між тим Державна митна служба України, до якої звернувся кореспондент "Дня", знає лише свій лист №11/1-9248 від 30.09.97 р., і вважає його цілком законним. І ніяких більше коментарів не дає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати