Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

22 вересня, 00:00

Військовий аеродром під Житомиром мають намір реконструювати для цивільних перевезень вантажів

Компанія «Озерне-Житомир» (Житомир) має намір реконструювати військовий аеродром «Озерне» під Житомиром для цивільних перевезень вантажів до 2012 року. Про це повідомив журналістам у Житомирі представник одного з інвесторів проекту Михайло Заславський. «Проект буде здійснено до 2012 року за 10 кілометрів від Житомира на базі військового аеродрому «Озерне», де до 1996 року дислокувалася 18-та авіаційна база Військово-повітряних сил України, а в зараз об’єкт має статус аеродрому спільного базування. Командуванням ВПС України підписано договір про оренду на 25 років і договір про спільне використання аеродрому», — сказав Заславський. З його слів, сума інвестицій для реалізації проекту становитиме порядку 150 мільйонів євро, з яких близько 30% — кредитні ресурси, порядку 40% — кошти українських компаній, а 30% — кошти іноземних кампаній, зацікавлених у вантажоперевезеннях у центральну частину України, насамперед з Південно-Східної Азії. Побудована злітно-посадкова смуга, яка зараз проходить процедуру сертифікації, дасть змогу приймати великовантажні літаки масою до 398 тонн і буде придатною для експлуатації Іл-76, Ан-12, Ан-26, Ан-124, «Руслан» і Boeing 747. Заславський упевнений, що у зв’язку зі збільшенням навантаження на столичні аеропорти «Бориспіль» і «Київ» (Жуляни), значна частина авіаційного вантажопотоку, що йде через Україну, може бути переключено на новий аеропорт «Озерне-Житомир», а в перспективі цей аеропорт, розташований за 25 кілометрів на південь від міжнародної повітряної траси, що з’єднує країни Західної Європи з Південно-Східною Азією, може стати одним з найбільших транспортно-логістичних центрів України і зможе приймати до 150 великовантажних літаків за місяць. У перспективі розглядається можливість прийому пасажирських літаків, а зараз іде будівництво пунктів пропуску для прикордонного й митного контролю.

«Київпастранс» планує ввести безконтактні карти вже до кінця цього року

Комунальне підприємство «Київпастранс» планує ввести електронні безконтактні карти на всі види міського наземного транспорту до кінця 2010 року. Про це повідомив заступник генерального директора підприємства Сергій Литвинов. «Усе, що буде пов’язано із трамваєм, то з наступного тижня (з 27 вересня) проїзні квитки на електронному носії надійдуть. А за іншими видами наземного транспорту теж буде, але це буде другим етапом. Коли, я поки сказати не можу. Точних строків немає. Або це буде в жовтні, або це буде в листопаді. Думаю, що за іншими видами це буде цього року», — сказав Литвинов. Він повідомив, що при вході в транспорт, поруч із кабіною водія буде встановлений апарат, який буде зчитувати оплату за проїзд із безконтактної карти. У перспективі, з його слів, у контролерів, водіїв і кондуктори також будуть спеціальні пристрої, які дозволять контролювати оплату проїзду пасажирами. На початковому етапі такі картки будуть на місячний строк, але в перспективі планується впроваджувати проїзні й на більш тривалі строки з урахуванням знижки залежно від кількості поїздок, що купуються. Він також повідомив, що разові проїзні талони залишаться в продажу. У Київському метрополітені аналогічні безконтактні проїзні карти діють із вересня 2008 року.

В аеропорту «Бориспіль» урочисто відкрито термінал «F»

Президент України Віктор Янукович у вівторок урочисто відкрив новий термінал «F» у державному міжнародному аеропорту «Бориспіль» (Київська обл.). «Я хочу насамперед привітати будівельників, які показали, що в Україні є професійний рівень, який відповідає світовим стандартам», — заявив президент, виступаючи перед журналістами та співробітниками аеропорту. За словами Януковича, аеропорт продовжить будівництво нових терміналів. «Ми плануємо побудувати ще кілька терміналів, що зробить «Бориспіль» одним із кращих сучасних аеропортів світу», — пообіцяв Президент. Нагадаємо, будівництво терміналу «F» в аеропорту «Бориспіль» здійснювалося в межах реконструкції чотирьох аеропортів у містах, що приймають гостей чемпіонату Європи з футболу 2012 року. В аеропорту планується також будівництво терміналу «D» площею близько 100 тисяч кв.м.

У СКМ офіційно заявили про майбутнє об’єднання «Донгорбанку» та ПУМБ

Найбільша холдингова компанія України СКМ вирішила об’єднати Перший український міжнародний банк (ПУМБ) і «Донгорбанк», які належать їй і посідають на середину 2010 року за розмірами активів відповідно 14 і 24 місця. Як повідомили в прес-релізі СКМ у вівторок, наглядові ради ПУМБ і «Донгорбанку» 10 вересня рекомендували акціонерам об’єднати два банки в один шляхом приєднання «Донгорбанку» до ПУМБ. Рішення набере чинності після його затвердження акціонерами банків на їхніх загальних зборах, уточнюється в прес-релізі. Коментуючи об’єднання двох фінансових активів групи, Ілля Архипов, директор з розвитку бізнесу СКМ, голова Наглядових рад ПУМБ і «Донгорбанку», зазначив: «Головна мета об’єднання ПУМБ і «Донгорбанку» — це створення більш масштабної й ефективної платформи для подальшого зростання. Упевнений, що об’єднання дозволить підвищити надійність банку та значно покращити якість управління й операційну ефективність». В межах об’єднання банків передбачається оптимізація управлінської структури, уніфікація низки послуг і тарифів та спільна розробка нових продуктів і програм обслуговування клієнтів, повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати