Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

07 червня, 00:00

Аукціон у мережі

Корпорація Fozzy Group проведе конкурсний відбір банка- партнера для делегування йому ексклюзивних прав на надання фінансових послуг на території її магазинів. Як повідомляється у прес-релізі, корпорація планує провести відкритий електронний он-лайн аукціон, де всі зареєстровані учасники тендеру зможуть побачити пропозиції конкурентів. Реєстрація для участі в тендері проводиться на сайті корпорації.

Тристоронній логістичний центр

Україна, Російська Федерація й Угорщина розглядають питання про будівництво єдиного логістичного центра неподалік від Захоні (Угорщина). Про це повідомив міністр транспорту та зв’язку України Микола Рудьковський на прес-конференції в Одесі. За його словами, такий центр може бути створений для комбінованого перевезення та перевалки вантажів. Крім того, Рудьковський зазначив, що «створення цього центру відкриє нове дихання для перевезення вантажів залізницею». Міністр не уточнив можливі терміни будівництва, а також джерела його фінансування.

«Українські радіосистеми» придбано правомірно

Президія Вищого арбітражного суду РФ ухвалила остаточне рішення щодо позову Telenor до «Вимпелкому» відносно придбання УРС. Як повідомляють інформагентства, операція визнана легітимною. Суд повністю підтвердив юридичну силу голосування акціонерів у вересні 2005 року із купівлі УРС і остаточно завершив тривалі судові зусилля Telenor із спростування цієї операції. Нагадаємо, що пропозицію увійти на український ринок мобільного зв’язку шляхом купівлі УРС було зроблено менеджментом «Вимпелкому» 2004 року. Telenor, який володіє 29,9% акцій «Вимпелкому», які голосують, виступав проти приходу в Україну цієї компанії і намагався заблокувати схвалення купівлі УРС. Але більшість акціонерів — представники Altimo (власник 42,4% «Вимпелкому») та міноритарії — підтримали цю пропозицію і операція була реалізована. У січні 2006 року Telenor ініціював три судові позови до російських судів, намагаючись домогтися визнання даного рішення таким, що не має законної сили. Усі вони були відхилені судами. Таким чином, останнє рішення ВАС РФ поставило точку у спорі навколо легітимності операції з купівлі УРС.

Україна та Сирія створять банк

ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» (Укрексімбанк, Київ) може взяти участь у створенні вже цього року україно-сирійського банку. Як повідомив міністр економіки України Анатолій Кінах за підсумками зустрічі з міністром фінансів Сірії Мухамедом Хусейном, «розглядається кілька варіантів. Можливо, це буде Укрексімбанк як провідний банк, який повинен займатися підтримкою експортерів України... Я впевнений, що це слід робити у стислі строки — протягом 2007 року, в плані відповідних процедур». За словами міністра, створення україно-сирійського банку сприятиме збільшенню експортно-імпортних потоків між країнами.

Несолодка погода

Виробництво цукру в Україні з буряка врожаю поточного року може становити 1,3—1,4 мільйона тонн проти 2,5 мільйона тонн торік. Про це повідомили в Національній асоціації цукровиробників України «Укрцукор». Як зазначають в асоціації, раніше вона прогнозувала виробництво бурячного цукру з врожаю цього року в обсязі 1,5—1,6 мільйона тонн. Зниження прогнозу виробництва пов’язане зі складними погодними умовами, які склалися в південних областях України, зазначають в «Укрцукрі». Зокрема, на посіви цукрового буряка в цих регіонах негативно впливає засуха. У зв’язку з цим «Укрцукор» очікує, що до прибирання посіви цукрового буряка складатимуть 500— 550 тисяч га з посіяних цьогоріч близько 650 тисяч га.

Нафта для стабілізаційного фонду

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» провадить переговори з ТОВ «ТНК-ВР Україна» щодо можливості переробки на потужностях Лисичанського нафтопереробного заводу близько 100 тисяч тонн нафти для закладки нафтопродуктів до державного стабілізаційного фонду. «Практична домовленість вже є, залишилося підписати контракт», — сказав голова правління НАК Євген Бакулін. Україна має намір створити 5—10-денний стабілізаційний резерв нафтопродуктів в обсязі 200 тисяч тонн, який буде формуватися у співвідношенні: 50% — дизельне паливо та 50% — бензин марки А-76/80.

В очікуванні іноземних «гостей»

Прихід іноземних банків на український банківський ринок триватиме — у банківську систему прийдуть ще близько десяти зарубіжних інвесторів, вважає голова правління Укрсоцбанку Борис Тімонькин. «Прихід іноземних банків на український ринок триватиме, але безперечно, не буде нескінченним. Не варто думати, що в Україну прийдуть 100 іноземних банків і поглинуть всю нашу банківську систему... В Україні двері для інвестицій ще не закрилися, я гадаю, ще прийдуть близько десяти іноземних гравців. Визначальним чинником стануть результати їхнього приходу», — зазначає він. За оцінкою банкіра, поки що надто рано говорити про результати продажу банківського бізнесу в Україні. «Думаю, що за п’ять років ринок структурується. Перші 20 банків витіснятимуть із ринку інших», — вважає Тімонькин. За даними Нацбанку України, на 1 травня частка іноземного капіталу в загальному статутному капіталі банків країни становила 29,3%.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати