Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Леонід МІНІН: «Укази Президента — це батіг для Верховної Ради»

21 серпня, 00:00
Укази Президента — це вимушений захід у кризових умовах, своєрідний батіг для Верховної Ради, покликаний прискорити процес законотворчості, — заявив «Дню» заступник міністра економіки Леонід Мінін.

Повідомивши, що Міністерство економіки розробило комплекс заходів, спрямованих на пом'якшення та призупинення впливу падіння російського рубля на грошово-кредитний ринок України, Л.Мінін підкреслив: українським суб'єктам господарської діяльності буде рекомендовано переоформити контракти з російськими партнерами й надалі укладати нові у «твердій валюті».

«У нас багато спільного з Росією, зокрема борги, великі державні видатки, фінансові «піраміди», — сказав Л.Мінін, — і декотрі підприємці на цій підставі про всяк випадок позбуваються ненадійної, на їхню думку, валюти».

За словами заступника міністра, «більшість підприємців чудово орієнтуються в ситуації й уже самі без рекомендацій уживають необхідних заходів».

Мінін також повідомив, що Указ Президента «Про регулювання деяких питань, пов'язаних із процесом управління об'єктами державної власності» розмежовує права ФДМ і Кабміну: ФДМ управлятиме держмайном лише в процесі приватизації. Щойно приватизація завершиться, управління буде передано Кабміну. Урядовець високого рангу підкреслив, що державну власність найліпше віддавати в управління удатним підприємцям, а не чиновникам, у котрих для цього бракує і кваліфікації, і часу.

PS. Учора гривня продовжувала падати. На час здачі номера до друку торги американського долара на Українській міжбанківській валютній біржі ще не завершилися. Курс німецької марки становив 1,316 грн/DM (19 серпня — 1,260), курс російського рубля — 3,105 грн/RUR (3,015).
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати