Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«...Не робіть із міліціонера ворога!»

04 листопада, 00:00
«ТЕЖ УКРАЇНЦІ»

Протистояння народу й влади відбувається не перший день і не перший тиждень. Хоча влада в безпосередній контакт з громадянами не вступає. Більше того, між собою і народом, який її обрав, дедалі активніше використовує «живий щит» у вигляді міліції. Невипадково на недавній фотовиставці «Дня» великим успіхом користувалася фотографія під назвою «Символ року» (правоохоронці в усеозброєнні охороняють Раду від громадян).

Але вчора, схоже, температура протистояння народу та міліції змінилася. Причому змінилася в загрозливий бік. Усе відбувалося агресивніше, жорсткіше й з одного, й з другого боку.

Але почнемо по порядку. Учора люди протестували й під Радою, й під Кабміном, і під Адміністрацією Президента. Під парламентом зібралося близько двох тисяч осіб — там були й підприємці, й афганці, й чорнобильці. Під музику сучасних українських виконавців і вигуки «Банду — геть» вони почали розхитували огорожу. Розхитували з якимсь спортивним азартом. У результаті зламали цілу секцію з боку оглядового майданчика. Спецназівці одразу почали відтісняти людей — ті закидали їх гарбузами.

Один чималий шматок навіть влучив у дівчину-фотокора. Інший фотограф постраждав від беркутівців — його били по ногах, він упав, ударився головою й забив ребро. Проте потерпілі були й серед правоохоронців. У бійці постраждав боєць з підрозділу «Барс» — його забрала «швидка». До речі, барсівців і беркутівців під Радою було чи не більше, ніж протестувальників. Біля парламенту та на Банковій журналісти бачили понад 40 автобусів з правоохоронцями.

— Огорожа — це привід для того, щоб зачистити майданчик перед Радою, — поділився своїми міркуваннями з кореспондентом «Дня» один з активістів. — Ось її постійно й встановлюють. Якщо зайшов за огорожу, починають бігти менти. А якщо не буде огорожі, то який тоді привід знайдеться, щоб виштовхувати людей?

За всім цим дійством з вікон парламенту з великою цікавістю спостерігали народні депутати

Продовження теми на стор. « Репортаж «Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати