Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Конгрес подвоїв фінансування до 6 мільярдів доларів на виробництво 155-мм артилерійських снарядів

03 травня, 16:50

Конгрес США подвоїв фінансування на закупівлі та виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів для збільшення запасів, виснажених постачаннями в Україну, а тепер і в Ізраїль. Загалом на виробництво боєприпасів виділили до 6 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що попит на 155-міліметрові артилерійські снаряди різко зріс після вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року. Запаси союзників для власної оборони виснажилися, оскільки вони спішно постачали снаряди Києву.

За моїми підрахунками, у доповненні ми запросили близько 3,1 млрд доларів на виробництво 155 одиниць продукції та збільшення виробництва. Схоже, ми отримали 6 мільярдів доларів. Так що це, я думаю, вотум довіри, оскільки ми рухаємося до 100 тисяч снарядів на місяць,

- головний закупівельник зброї для армії США Даг Буш.

Армія США включила 3,1 млрд доларів на закупівлю артилерійських снарядів і розширення виробництва в нещодавно підписаний законопроєкт про додаткові витрати в розмірі 95 млрд доларів.

За словами Буша, США планують збільшити щомісячний обсяг виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів до 100 тисяч одиниць боєприпасів до літа 2025 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати