Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія надасть Україні ракети Martlet на $210 млн

07 вересня, 12:12

Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет (LMM — більш відомі як Martlet) на суму 210 млн доларів для посилення протиповітряної оборони України.

Про це йдеться у повідомленні британського уряду, передає Рубрика.

Допомога на 162 млн фунтів стерлінгів (понад $207 млн, за даними Мінфіну) є частиною зобов'язань нового уряду перед Україною.

Очікується, що оголошення про надання цього пакету допомоги станеться уже сьогодні, 6 вересня, на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Про передачу цих ракет оголосить міністр оборони Великої Британії Джон Гілі.

В уряді Великої Британії вказують, що перша партія таких ракет надійде до України вже до кінця цього року.

"Останніми днями ми стали свідками трагічної ціни невибіркових ударів Росії по Полтаві та Львову. Ці нові ракети британського виробництва допоможуть Україні захистити свій народ, інфраструктуру і територію від жорстоких нападів путіна. Сьогодні разом з нашими міжнародними партнерами ми покажемо, що ми єдині в підтримці України", — заявив глава британського Міноборони Джон Гілі.

На 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбудеться 6 вересня, сфокусують увагу зокрема на темах посилення можливостей протиповітряної оборони для Києва й Коаліції повітряних сил.

Довідка про ракети LMM

Фото: Thales UK

Це легкі багатоцільові ракети, які виробляє британська компанія Thales, більш відомі під назвою Martlet.

Ці ракети призначені для забезпечення єдиного сімейства зброї, яка може використовуватися в різних режимах, зокрема для ураження цілей на морі, суходолі, повітрі тощо.

Ракети, вироблені компанією Thales на заводі в Белфасті, є дуже універсальними і можуть запускатися з різних платформ.

Від початку російського повномасштабного вторгнення Британія вже надавала Україні сотні ракет LMM, завдяки яким Сили оборони знищували дрони та інші засоби ураження країни-агресорки.

Ракети LMM від Thales використовують Сили оборони України на зенітно-ракетних комплексах Stormer та ПЗРК Martlet.

Комплекс LMM Martlet

Універсальна малогабаритна багатоцільова керована ракета Lightweight Multirole Missile (LMM) має:

  • стартову масу 13 кг,

  • довжину 1,3 м,

  • діаметр корпусу 76 мм.

Особливістю LMM є використаннядвоканальної системи наведення – лазерної променевої та інфрачервоної на кінцевій ділянці наведення.

Кумулятивно-уламкова бойова частина має масу 3 кг, при стрільбі по повітряній цілі підривається неконтактним лазерним підривником. Двоступеневий твердопаливний двигун забезпечує ракеті швидкість 1,5 Маха і дальність стрільби до 8 км.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати