Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У житомирської лікарки, яка видавала фейкові висновки МРТ для ухилянтів, вилучили понад ₴4 мільйони

07 жовтня, 13:13

 

Правоохоронці в лікарки одного з медзакладів Житомира вилучили 4 млн гривень. Жінка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії (МРТ) для військовозобов'язаних.

Про це повідомляє Національна поліція України, передає Рубрика.

Співробітники Головного управління Нацполіції в Житомирській області продовжують розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов'язаним отримувати фіктивні групи інвалідності.

Фото: www.npu.gov.ua

Поліцейські з'ясували, що низка чоловіків призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстежень МРТ, однак у їхній медичній документації наявні такі висновки.

Фото: www.npu.gov.ua

Усі документи були підготовлені 56-річною лікаркою одного з діагностичних центрів. Вказані документи стали однією з підстав визначення у них захворювання, що пов'язане з інвалідністю.

Правоохоронці провели обшуки, у тому числі за місцем проживання жінки.

Фото: www.npu.gov.ua

У результаті вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Лікарці інкримінують ч. 3 ст. 368(прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати