Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цього місяця український ОПК видає 10 САУ «Богдана»

18 квітня, 18:19
Фото mil.in.ua

Цього місяця український оборонно-промисловий комплекс уперше видає 10 самохідних артилерійських установок «Богдана», у травні й далі – буде ще більше, повідомляє ГО «Український мілітарний центр».

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції. Вже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 «Богдан», у травні й далі – ще більше», — йдеться в повідомленні президента.

На початку квітня «Мілітарний» повідомляв, що український військово-промисловий комплекс виготовляє вісім «Богдан» на місяць.

Вперше публічно про початок серійного виробництва українських самохідних артилерійських установок у січні 2023 року повідомив колишній міністр оборони України Олексій Резніков.

Він розповів, що Україна профінансувала серійне виробництво вітчизняної артилерійської установки «Богдана» калібру 155 мм. За словами міністра, робота розпочалася ще навесні 2022 року.

Деякі критичні компоненти виробляють на власних майданчиках за кордоном.

У грудні 2023 року стало відомо, що для Збройних Сил України вже зібрали близько 30 самохідних гаубиць 2С22 «Богдана».

«Мілітарний» 30 березня розповідав, що українська самохідна гаубиця «Богдана» отримала спеціальні захисні екрани з металевої сітки для захисту від дронів.

Навісні екрани з металевої сітки призначені для захисту колісної САУ насамперед від ворожих ударних безпілотників, які постійно полюють за українською артилерією.

Судячи з фото, конструкції прикривають важливі частини самохідної артилерійської установки «Богдана» – лобову і верхню частину кабіни, де розташований водій та обслуга гаубиці, капот над двигуном, а також місця, де зберігається возимий боєкомплект зі 155-мм снарядів та порохових метальних зарядів.

Головною функцією такої конструкції є захист від легких ударних FPV-дронів, або ж зменшення ефективності ураження російських баражуючих боєприпасів на зразок «Ланцета».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати