Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Медзаклади України отримали 175 позашляховиків для покращення доступу до медичної допомоги

19 вересня, 21:19
Фото moz.gov.ua

Центри первинної медико-санітарної допомоги в різних областях України отримали 175 легкових автомобілів підвищеної прохідності. Міністерство охорони здоров’я закупило автомобілі в рамках спільного проєкту зі Світовим банком «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine).

Позашляховики призначені для виїздів сімейних лікарів, вузькопрофільних фахівців та медсестер до пацієнтів у містечка, села й віддалені громади. Завдяки своїй прохідності та надійності вони дозволять медичним працівникам зручніше добиратися до пацієнтів у віддалених населених пунктах, сільській місцевості та гірських районах, навіть в умовах складного бездоріжжя. Автівки були розподілені серед 22 областей України, відповідно до визначених ними потреб.

“Понад два роки ми живемо та працюємо у надзвичайно складних умовах щоденних викликів повномасштабної війни. Один з них – забезпечення безперебійного доступу наших громадян до необхідної медичної допомоги. Саме на це спрямовані зусилля нашого міністерства. Якісна, доступна і безоплатна медична допомога – це право кожної людини. Ми вдячні всім нашим міжнародним партнерам за їхнє надійне плече підтримки та гнучкість у реагуванні на потреби нашої медичної системи. Сьогоднішні 175 автомобілів, надані Світовим банком, дозволять лікарям первинної ланки по всій Україні бути більш мобільними, а отже надавати медичну допомогу ще більшій кількості пацієнтів.”
Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України.
“Передача позашляховиків – це один із компонентів підтримки системи охорони здоровʼя України в межах 500-мільйонного проєкту HEAL, який реалізується спільно Світовим банком та Міністерством охорони здоров’я в умовах руйнівних наслідків повномасштабного російського вторгнення в Україну. Однією з головних цілей проєкту є зміцнення потенціалу первинної ланки медичної допомоги для надання якісних послуг населенню, особливо людям із найбільш вразливих груп, які проживають у найбільш віддалених населених пунктах країни.”
Боб Сом, регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи.

Зазначимо, медичні працівники первинної ланки особливо потребують підвищеної мобільності для супроводу пацієнтів у регіоні. Зокрема, це стосується надання паліативної допомоги вдома, патронажних оглядів новонароджених, виїздів до малорухливих пацієнтів, організації мобільних пунктів вакцинації та виїздів у віддалені громади.

Довідка: передача позашляховиків представникам закладів охорони здоровʼя відбулася за участі міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка, заступника міністра охорони здоровʼя України – головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Боба Сома, керівника команди проєкту «HEAL Ukraine» Якуба Какєтека, керівників департаментів охорони здоровʼя обласних державних адміністрацій, громад та керівників закладів охорони здоровʼя Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької та Сумської областей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати