Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

путін не просто хоче зірвати Саміт миру, він ще й боїться того, що може дати Саміт, – Зеленський

25 травня, 09:30

Лідер кремля володимир путін не просто хоче зірвати проведення Глобального саміту миру: він боїться того, що може дати цей саміт.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення, пише Рубрика.

Зеленський повідомив, що був на місці влучання російських ракет по одному з найбільших українських видавничих комплексів у Харкові. Багато було поранених. А ще – спалені ударом книжки, знищене обладнання. Лише через знищення однієї цієї типографії втрачено близько третини щорічного друку книжок у країні. Російський терор постійно доводить, що їхня ціль – повна руйнація України та всього життя тут, на нашій землі, усього, що дає людям змогу бути людьми.

За словами Президента Міністерство економіки України, регіональна влада Харківщини отримали всі необхідні доручення, щоб допомогти відновити роботу поліграфії в Харкові.

"Треба буде й загалом підтримати галузь – на державному рівні. І, будь ласка, обов'язково – якщо маєте таку можливість – самі теж підтримуйте наших українських книговидавців, українських авторів. Це важливо. Безперечно, буде терористам і наша відповідь на цей удар", – наголосив глава держави.

Крім того, Президент провів у Харкові безпекову нараду – були доповіді військових, керівників спеціальних служб, обласної та міської влад. Зараз нашим воїнам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти.

"І я дякую кожному підрозділу, який забезпечує необхідні результати у знищенні окупанта. Обговорили сьогодні також подальші наші завдання – з урахуванням інформації від розвідок. Путін не просто хоче зірвати Саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати Саміт. Світ здатен примусити Росію до миру і до дотримання норм міжнародної безпеки. Росії нічого протиставити світовій більшості: попри всю путінську брехню, він залежить від оточення – у широкому сенсі цього слова. Від міжнародного оточення – теж. Ніхто у світі не зацікавлений у цій війні, крім самого агресора, і кожен це насправді розуміє. Саміт миру – це такий формат, який не дозволить Путіну більше брехати. А без брехні він абсолютно ніхто. І я дякую всім у світі, хто допомагає нам з організацією Саміту та проявляє своє лідерство, щоб справжній мир став ближчим", – підсумував Зеленський. 

Також під час звернення Зеленський повідомив, що провів розмову з президентом Кот-д'Івуару і запросив його на Саміт миру.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати