Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Інститут Американістики описав найкращі практики планування громадського транспорту в Україні та співпраці з партнерами

26 травня, 10:01

Ефективне планування має бути зосереджене на практиках мультимодальності та транспортно-орієнтованого розвитку

Детальніше про це пишуть експерти аналітичного центру «Інститут Американістики» у своєму дослідженні, де описують найкращі практики планування міського громадського пасажирського транспорту (МГПТ)

Співпраця України з міжнародними партнерами, зокрема з ЄС та США, відіграє важливу роль у розвитку МГПТ в українських містах:

  • Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) допомагає у фінансуванні проєктів з покращення муніципальної інфраструктури та громадського транспорту. Пакет ЄІБ «Солідарність в Україні» передбачає фінансову підтримку для нагальних потреб і довгострокових інфраструктурних проектів.

  • США взяли на себе зобов'язання підтримувати транспортну інфраструктуру України через такі ініціативи, як Американо-українська робоча група з питань інфраструктури.Це включає в себе призначення радників з відбудови для надання технічної допомоги та обміну передовим досвідом.

Планування міського пасажирського транспорту в Україні відіграє життєво важливу роль у економіці, туризмі та мобільності громадян на місцевому рівні. Оскільки значна частина транспортної інфраструктури була успадкована від СРСР, країна стикається зі значними проблемами та можливостями в модернізації своїх систем для задоволення сучасних потреб.

Ефективне управління МГПТ завжди було викликом через георафічні складники та стан інфраструктури.

Щоб покращити міську мобільність, українські міста мають більше зосереджуються на плануванні мультимодального транспорту. Це передбачає створення мереж, які об'єднують всі види інфраструктури, включаючи громадський трансорт, велосипедний рух та пішохідні доріжки, забезпечуючи доступність всіх видів мобільності. Транспортно-орієнтований розвиток є ще одним елементом, що передбачає створення стійких та динамічних громад шляхом інтеграції житла, бізнесів, транспорту та інших міських послуг навколо транспортних станцій для кращого доступу та інклюзивності.

Іншими прикладами точкового покращення МГПТ в українських містах може бути:

  • Розташування транспортних вузлів для зручного доступу та короткого часу очікування.

  • Встановлення інформаційних табло та інтеграція розкладів.

  • Розробка мобільних додатків для зручної навігації.

  • Сприяння TOD шляхом розвитку житлових і комерційних районів поблизу транспортних станцій, щоб зменшити поїздки автомобілями та збільшити використання громадського транспорту.

Нові технології мають вирішальне значення для складного транспортного планування. Крім того, Україна має впроваджувати принципи зеленого транспорту, вивчаючи передовий міжнародний досвід для сприяння сталому розвитку транспортного сектору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати