Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кращим підсумком ювілейного саміту НАТО стане сім Patriot та рішення Сполучених Штатів про F-16, – Зеленський

26 травня, 09:01

Сім зенітно-ракетних комплексів Patriot та рішення США передавати свої F-16 буде кращим підсумком ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для The New York Times, повідомляє Рубрика.

«Ми можемо отримати від країн НАТО сім комплексів Patriot? Ми б хотіли закрити усі наші області і мати 20-30 таких систем. Але можна хоча б сім? Для ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні це важливо? Надати комплекси для країни, яка з 2008 року претендує на членство у НАТО, для країни, яка бореться за демократію в усьому світі. Всього сім систем і рішення США давати нам свої F-16, бо без них флоту зі 130 літаків в України не буде. Ось це буде практичний результат саміту НАТО», – сказав Зеленський.

За його словами, ці «сім Patriot потрібні, щоб закрити кілька міст нашої держави, без яких ми втратимо економіку та енергетику».

Президент також відзначив, що хотів би, щоб Україна на саміті отримала запрошення на вступ до НАТО, «бо це буде дуже серйозна карта в руках України перед закінченням війни».Однак, на його думку, до цього не готові ключові країни Альянсу.

«Але знову таки всі кажуть, це призведе до ескалації. Вважаю, що Сполучені Штати та Німеччина не готові до цього», – заявив Зеленський.

Варто зазначити, що 9-10 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, присвячений 75-річчю створення Альянсу. Очікується, що ситуація навколо вторгнення РФ в Україну стане одним із головних фокусів уваги на зустрічі в столиці США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати