Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глави МЗС Польщі і України закликали Байдена не допустити завершення будівництва "Північного потоку-2"

22 лютого, 20:12

Міністри закордонних справ України і Польщі Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау закликали Захід і, зокрема, президента США Джо Байдена не допустити завершення реалізації проєкту будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Вони написали про це в спільній статті, оприлюдненій виданням Politico 22 лютого, передає Радіо Свобода.

«Польща й Україна давно попереджали про небезпеки, пов’язані з будівництвом «Північного потоку-2». Наші заклики до пильності й рішучості були почуті в Конгресі США, який наполіг на заходах, спрямованих на те, щоб зупинити цей небезпечний, суперечливий проєкт. Ми закликаємо президента США Джо Байдена використати всі наявні в його розпорядженні засоби, щоб не допустити завершення проєкту», – йдеться у статті.

Голови МЗС наголосили, що США продовжують відігравати критично важливу роль у цьому питанні.

«Якщо проєкт буде успішним, Росія може спробувати переконати українське суспільство у тому, що Захід байдужий до власних принципів і, зрештою, до безпеки і процвітання України», – кажуть міністри.

Кулеба і Рау також заявили, що цей проєкт – не про енергетичну безпеку Німеччини, «нашого близького союзника і партнера». Україна глибоко цінує зусилля Німеччини щодо встановлення миру на Донбасі та її життєво важливу підтримку реформ в Україні, йдеться в статті.

«Ми поважаємо право Німеччини висловлювати свою точку зору. Але ми також твердо переконані в тому, що такі проєкти не можна розглядати вузько через призму двосторонніх відносин, натомість необхідно підходити до них із ширшої перспективи інтересів і безпеки Європи загалом», – заявили міністри.

Захід, очолюваний США, не може дозволити собі відступити перед шантажем із боку Росії, наголосили Кулеба і Рау.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати