Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росія може почати захоплення всієї Луганщини у 2018 році, - Тимчук

26 червня, 11:15

Наступного року Росія може спробувати захопити всі неокуповані території Луганської області

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Говорячи про будівництво "Турецького потоку", він зазначив, що стабільне функціонування будь-якого південного маршруту транспортування російського газу неможливе без інфраструктури, яка знаходиться в Україні.

"Зокрема, в місті Новопсков (Луганська область) розташований другий за величиною і значимістю для української ГТС газовий хаб. Там переплітаються нитки декількох магістральних газопроводів. Частина з них забезпечує транзит газу на Захід, а інша частина - на південь, у бік Ростова і Кубані. Від російського кордону до хаба - всього 30 км", - пояснив Тимчук.

За його словами, раніше ця інфраструктура входила до складу "Донбастрансгазу", яку терористи взяли під контроль на окупованих територіях з 2015 року, використовуючи допомогу фахівців "Газпрому".

Зараз непідконтрольною "Газпрому" залишається лише ділянка в північній частині Луганської області, яка є вкрай важливою для функціонування інфраструктури.

"Тому стратегічне завдання для Росії - отримання контролю над усією інфраструктурою в Луганській області.
В даний момент обстановка в окрузі більш-менш стабільна. Однак є ризик, що в 2018 р Росія зробить спроби дестабілізації ситуації для захоплення цієї території", - пояснив Тимчук.

Він підсумував, що дестабілізація може розпочатися вже восени, як раз до виборів президента Росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати