Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нідерланди прагнуть якнайшвидше зібрати для України систему Patriot

28 травня, 16:00

Нідерланди планують у короткий термін зібрати зенітно-ракетний комплекс Patriot та передати його Україні, а також закликають долучитися й інші країни, які мають на озброєнні саме таку систему протиповітряної оборони.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів, пише Рубрика.

В нідерландському уряді Нідерландів наголошують, що усвідомлюють дефіцитність систем Patriot, та водночас переконані, що "Україна також бореться за Європу і її військова спроможність, виробництво енергії та життєво важлива інфраструктура зазнають щоденних нападів".

"Промислові постачальники зобов'язалися прискорити виробництво та доставку запасних компонентів. Ми на це розраховуємо", — додала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Як зазначають, Нідерланди надають основні компоненти з власних запасів. Водночас Амстердам також визначив, які країни потенційно можуть також надати частини та боєприпаси зі своїх запасів.

Оллонґрен закликає ці країни долучитися до проєкту.

"Ми ведемо переговори з країнами про збірку системи Patriot, а також про підготовку українських екіпажів. 

Якщо інші потенційні країни-партнери зможуть постачати частини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні принаймні одну повну систему в короткостроковій перспективі", — наголосила вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати