Перейти до основного вмісту

Фестиваль джелато

26 квітня, 17:22

Незабаром настане «сезон морозива» — спекотні дні, в які без холодного смаколика не обійтись. Багато країн відомі своїми особливими видами морозива, але лідерство тримається за італійцями. Вони знають, як посмакувати ароматною прохолодою в розпечений італійським сонцем день. Джелато — а саме так називається місцеве морозиво — має шалену популярність. А з 2010 року навіть заслужило на власний фестиваль. Вперше його було проведено у Флоренції, оскільки саме там народився Бернардо Буонталенте, який вважається винахідником оригінальної рецептури джелато.

Уже перший фестиваль набув такого успіху, що наступного року організатори розширили кордони і залучили інші міста — Рим, Мілан і Турин. Ну а тепер цей локальний гастрономічний захід набув масштабів загальнонаціонального свята. Воно триває з квітня до жовтня, традиційно стартуючи 30 квітня у Флоренції й поширюючись країною.

На фестивальних заходах можна не лише поласувати смачним розмаїттям сортів джелато, а й побачити, як його готують у спеціальній мобільній майстерні. Але родзинкою фестивалю залишається традиція виробників готувати нові оригінальні смаки морозива, доступні лише під час свята. Тож, напевне, морозиво «зі смаком ексклюзиву» полюбилося відвідувачам найбільше.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати