Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Медитативна пісня

У Львівській національній опері триває проєкт «Колискова для солдата»
08 июля, 11:05

Кілька днів тому «День» розповідав про дуже гарну ініціативу солістів  Львівської опери – онлайн-проєкт на підтримку українських військових «Колискова для солдата».  Це коли найкращі оперні співачки, «золоті голоси» України, записують на відео пісні українських композиторів та обробок народних пісень, легких і водночас таких, що причаровують звучанням. «Тож основною метою проєкту є не лише підтримати бойових дух наших воїнів, а й подарувати нотки спокою, самозаглиблення та натхнення українською культурою, яку боронять наші захисники», – тлумачать втілювачі проєкту.

Символічними є також місця зйомок –  укриття оперного театру чи технічні приміщення, де вимушені ховатися артисти під час виття сирен, коли летить: «Золоте оздоблення сцени і яскраве світло софітів поступається місцем правдивій реальності, у якій доводиться співакам та співачкам проводити репетиції у воєнний час».

Ідея та реалізація проєкту належить солістові Львівської опери Петрові Радейку: «Проєкт ми втілюємо власними силами, прагнучи створити якісні відеозаписи українських пісень, насамперед – для моральної підтримки та музичної релаксації. Щоб ті ж самі солдати розуміли, за що воюють: і це, зокрема, наша культура й найкращі голоси України. Хочемо бути корисними, адже ми теж на війні, але кожен – на своєму фронті».

Менеджер проєкту – Андрій Сітарський (Andrew Sitarskyy). Production – PIDKOVAart Львів.

Відео, з якого розпочався проєкт, – українська народна пісня «Маєва нічка» в обробці львівського композитора Анатолія Кос-Анатольського. Виконавці – сопрано, солістка Львівської національної опери Маріанна Цвєтінська та піаністка Маряна Самотос.

І от тепер вже є друге відео – це «Вечірня пісня (Тихесенький вечір…)» у виконанні сопрано, солістки Львівської національної опери Олесі Бубели та піаністки Мар’яни Самотос, про що зазначено на ФБ-сторінці Львівської опери.

«Медитативна «Вечірня пісня» композитора Кирила Стеценка надихає нас насолоджуватися останніми проміннями кожного літнього вечора, – зазначено у дописі. – А ще – дякувати Збройним Силам України за кожен прожитий день!».

Цього разу знімальним майданчиком стала «малярка» – художній цех, де народжуються неповторні барви декорацій Львівської національної опери.

Відео вечірньої пісня «Тихесенький вечір» можна переглянути тут – https://www.facebook.com/lvivoperaofficial/videos/522446859660651

Далі буде.

Фото «Дню» надали у Львівській національній опері

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать