Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військове командування та самі бійці з лінії фронту про ситуацію в Пісках

30 августа, 16:51
Фото з фейсбук сторінки Генеральний Штаб ЗСУ

 Окупанти стверджують, що ще на початку серпня повністю захопили селище Піски на Донеччині. Командування ЗСУ стверджує, що українські бійці тримають оборону на околицях. Однак самі військові просять артилерійської допомоги, бо “обороняються з останніх сил”, повідомляє Вільне радіо.

Про ситуацію в Пісках розповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За його даними, російські війська не мають повного контролю над Пісками.

“На сьогодні наші війська закріпились на околицях Пісків та героїчно тримають оборону. Ворог продовжує завдавати ударів всіма видами артилерії та намагається штурмувати наші позиції. Проте їхні заяви про те, що вони контролюють Піски, є сумнівними, оскільки там немає чого контролювати”, — каже Сергій Череватий.

Про те, що російські окупанти нібито повністю захопили Піски, пропагандистські ЗМІ розповідають ще з початку серпня. Однак не уточнюють, в якому стану зараз селище.

“Населеного пункту Піски насправді вже немає. Це фірмовий почерк російської армії — знищення населених пунктів з лиця землі. Якщо їм дають змогу знищувати міста, то вони це роблять. Вони зробили це із Маріуполем, Сєвєродонецьком та Лисичанськом”, — уточнює Сергій Череватий.

Слова речника підтверджує відео, опубліковане 28 серпня. Зйомки з безпілотника показали, що селище дійсно зруйноване вщент. На відео неможливо знайти хоч одну вцілілу будівлю.

Складність ситуації в селищі підтверджують і бійці, які тримають оборону на лінії фронту. Зокрема про ситуацію в Пісках розповів журналістам “Еспресо” боєць батальйону “Свобода” Ярослав Лисенко.

“Хлопці кажуть, що в Пісках буквально останні вулиці залишились за нами. Ворог виходить на недобудовану окружну дорогу Донецька. Ситуація там надважка, ми повинні втримати цю дорогу, яка виходить на Авдіївку та інші міста і дає можливість вийти на Бахмут”, — розповідає Ярослав Лисенко.

Він зазначив, що ЗСУ зараз вдається відбивати атаки росіян. Здебільшого це стрілецькі дуелі та артилерійські обстріли, які майже не вщухають.

“Хлопці тримаються з останніх сил. Ситуація потребує дуже серйозного втручання артилерії. Нам треба звернути увагу на напрямок Піски – Авдіївка – Водяне, щоб у нас не було проблем з Бахмутом, Краматорськом та Слов’янськом”, — підсумував захисник.

Нагадаємо, окупанти вже майже 2 місяці намагаються просунутися у напрямку Бахмута, але ЗСУ вдається їх стримати. На думку деяких експертів, нині місто є одним з головних напрямків для окупантів.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать