Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

10 жовтня Моцарт у VR-шоломі і рояль в колонах: день ментального здоров`я у філармонії

09 октября, 22:23

В День ментального здоров’я усі, хто прийде до філармонії зможуть протестувати унікальну технологію українських розробників: 360-градусний просторовий відео й аудіо інтерактивний стрімінг у VR-шоломі. Послухати музику і намалювати власні емоції під час її прослуховування.

Запрошуємо 10 жовтня зібратися у невимушеній атмосфері фоє філармонії на зручних пуфах біля роялю, аби разом із модераторкою події музикознавицею Тетяною Новицькою поговорити про емоції в музиці, сприйняття цих емоцій у різні епохи, а також разом порефлексувати над власними емоціями під час слухання музики Вольфганга Моцарта, Еріка Саті та Філіпа Ґласса у виконанні піаніста Дениса Кашуби.

Гостею події стане психотерапевтка платформи онлайн психології Pleso Олександра Алексюк, яка розповість про вплив музики на ментальне здоров’я людини, зокрема, під час війни, з точки зору доказової медицини.

Філармонія стала однією з перших культурних інституцій в Україні, яка долучилась до унікального проєкту відновлення ментального здоров’я військовослужбовців через застосування просунутих технологій. Команда американського стартапу з українським корінням Aspichi працює над VR-платформою для інтерактивного стрімінгу 360-градусного просторового відео й аудіо у VR-шоломі.

Спеціально для цієї платформи було здійснено відео і аудіозапис музики Моцарта у виконанні струнного квартету Київського камерного оркестру.

Тож, у всіх бажаючих цього дня буде можливість протестувати технологію і готовий продукт у VR-шоломі й, власне, опинитися у віртуальній реальності, завдяки психологічній програмі Luminify, яка ефективно використовує інтерактивні підходи для підтримки емоційного стану, зокрема, під час війни, допомагаючи справлятися з психологічними розладами, такими як тривога, депресія і посттравматичний стресовий розлад.

Також Aspichi створили віртуального асистента психолога та працює над збереженням культурної спадщини.  Продукт стартапу –  базова технологія аудіовізуальної телепортації. Тобто, стрим із камери з 360° огляду. Одна людина надіває камеру на голову, і відео передається в режимі реального часу іншій людині, яка споглядає все у шоломі. Камера знімає від першої особи, тому відбувається наче телепортація.

Ексклюзивність Aspichi у тому, що вони працюють над відео з оглядом на 360 градусів. Усе відбувається в реальному часі. І людина, яка надіває VR-шолом, «опиняється» на місці того, хто носить на собі камеру.

Також Aspichi роблять і записи цих відео. Але тут зображення кардинально відрізняється від інших технологій, де розробляється графіка за аналогією до комп’ютерної гри: Aspichi використовує реальні відео.

Так, фільмуючи деокуповані міста в  Aspichi з’явилося ще одне розгалуження стартапу – збереження культурної спадщини. Команда почала знімати українські музеї та виставки, створювати метасвіти з ними. Aspichi вже відзняли у такому форматі Музей Сковороди, будівлі Києва стилю модерн під музичний супровід. Наразі стартап знімає імерсійні музичні кліпи українських виконавців.

Український VR-стартап Aspichi працює також у військовому напрямі і розробляє два проєкти: симулятор стрільби з різних типів зброї та технології віртуальної телепортації для саперів.

Для Aspichi важлива інтерактивність та взаємообмін досвідом, тож наприкінці події у філармонії, – слухачі і слухачки матимуть можливість поспілкуватися з учасниками проєкту та обмінятися враженнями.

Сторінка події у ФБ: https://www.facebook.com/share/wULJyCcaroNyAUiH/

Партнер: Платформа онлайн психотерапії Pleso https://pleso.me/ua

За акредитацією, додатковою інформацією, запрошенням музикознавиці Тетяни Новицької у прямі ефіри / записи, включення через месенджери соцмереж, –

звертайтеся до керівниці комунікаційного відділу НФУ Ольги Стельмашевської: +38 067 238 81 85, [email protected]

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать