Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Іноземці зможуть обіймати офіцерські посади у ЗСУ, ДССТ та НГУ – закон України

10 октября, 18:47
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Іноземці та особи без громадянства отримали можливість проходити військову службу на посадах офіцерського складу у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України. Верховна Рада України ухвалила відповідний закон, який було розроблено Міністерством оборони України.

До цього іноземці та особи без громадянства могли проходити військову службу виключно на посадах рядового, сержантського і старшинського складу.

«За два з половиною роки війни проти російської агресії ми побачили чимало іноземців, які доєдналися до Сил оборони і довели свою спроможність ефективно виконувати складні завдання на полі бою. Раніше вони могли служити лише на рядових та сержантських посадах, але новий закон посилює кадровий потенціал нашого війська», - зазначив міністр оборони України Рустем Умєров. Так він прокоментував ухвалення закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України».

Іноземці та особи без громадянства зможуть звертатися до центрів рекрутингу, центрів надання адміністративних послуг, центрів зайнятості, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військових частин з клопотанням проходити військову службу на офіцерських посадах.

Після розгляду таких звернень вони будуть спрямовуватися до Центру рекрутингу з прийому іноземців та осіб без громадянства на військову службу.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать