Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна зацікавлена у досвіді міста Гельсінкі з розвитку зелених технологій й облаштування укриттів, — Денис Шмигаль

21 октября, 17:31
Фото kmu.gov.ua

У межах робочого візиту до Фінляндії Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із мером міста Гельсінкі Юганою Вартіайненом, повідомляє Урядовий портал.

Глава Уряду подякував за активне співробітництво з містом Дніпро та відзначив активну роль Гельсінкі у реалізації кампанії Європарламенту та Eurocities «Генератори надії».

«Під час російських обстрілів енергосистеми Гельсінкі одними з перших міст долучилися до збору енергетичного обладнання для України, а Фінляндія, загалом, посідає одне з перших місць за кількістю наданого обладнання серед донорів в Європі», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна зацікавлена у досвіді міста Гельсінкі з розвитку зелених технологій, зокрема щодо системи опалення, встановлення сонячних панелей.

«Цінними будуть допомога та долучення м. Гельсінкі до коаліції цивільного захисту для побудови сучасних технологічних укриттів, яку започаткували разом з Прем'єр-міністром Фінляндії», — зазначив очільник Уряду.

Зокрема, Денис Шмигаль ознайомився з укриттям цивільного захисту Merihaka в Гельсінкі. Загалом у фінській столиці розташовані приблизно 5500 укриттів, що вміщують 900 тисяч осіб.

«Ми прагнемо використати цей досвід для будівництва укриттів в Україні. Спільно з Фінляндією долучатимемо партнерів до реалізації подібних проектів», — зазначив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Денис Шмигаль, Україна розвиває пряму співпрацю між українськими та фінськими медичними закладами. Зокрема 18 жовтня Міністерства охорони здоров’я України та Фінляндії підписали відповідну угоду, а українська делегація ознайомилася з роботою лікарні в Гельсінкі.

Окремо Прем’єр-міністр подякував меру Гельсінкі за лікування українських військових. Та висловив сподівання на розширення співпраці й щодо лікування дітей з України.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать