Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницька облрада ухвалила звернення про припинення торгівлі через лінію зіткнення

16 березня, 14:51
Фото Олесі Шуткевич

Учора депутати Вінницької обласної ради кілька разів намагалися зібрати кворум для проведення позачергової сесії, на яку було винесене одне питання порядку денного – ухвалення звернення з приводу «блокади» Донбасу. Сесійна епопея з перекриттям руху центральної вулиці міста та палаючими шинами під адміністрацією тривала з 10 до 20 години. У зриві сесії активісти одноголосно звинуватили фракцію БПП, депутати якої не з’явилися на зібрання. Зрештою через відсутність більшості домовилися провести засідання сьогодні, 16 березня. І о 10.00 сесія розпочалася. Але текст звернення, який запропонували громадські активісти, за ніч змінився. Депутати забрали вимоги щодо звільнення керівників силових структур і закликали всі органи влади, від політичних сил та громадськості, взяти участь у виконанні рішення РНБО щодо припинення переміщення товарів через лінію зіткнення та нейтралізації будь-яких можливих провокацій, тим більше зі зброєю. За цей компромісний варіант звернення проголосували 53 депутати із 56 зареєстрованих.

Голова фракції партії «БПП «Солідарність» Олександр Крученюк учорашню відсутність депутатів на позачерговій сесії облради пояснив тим, що більшість з них аграрії, а у них зараз «гарячий» період – посівна. Тому залишити свої підприємства чи робочі місця вони не змогли. На сьогоднішню сесію йому вдалося зібрати 15 депутатів з 27 членів фракції, причому двоє з них лікарняного ліжка.

«Депутати Вінницької обласної ради працюють на громадських засадах, у кожного з них є власні справи і робота. Тому, коли планується сесія, ми намагаємося попереджати їх заздалегідь. І те, що нам закидають, що вчора фракція саботувала сесію, це лише піар для окремих політичних сил, – переконує Крученюк. – Нас обирали вінничани, і ми повинні працювати як менеджери для вінницької громади, кожен у своїх районах. Ще у вівторок я просив депутатів з інших фракцій та громадських активістів провести засідання у п’ятницю, щоб можна було всіх обдзвонити і зібрати, бо за кілька годин скликати депутатів з усіх районів складно. Тим паче, що зараз посівна компанія, а більшість моїх колег аграрії. «Ламати» через коліно, бо «ми так хочемо» – не можна. Депутати також є представниками громади, і ми виступаємо за плідний діалог. Треба мати повагу один до одного, і все вирішувати за столом переговорів. А вже тоді виносити рішення на загал».

Слід наголосити, що чимало обласних рад вже проголосувати за засудження розгону блокадників та заборону торговельних відносин з країною-агресором. Тобто подібні процеси відбуваються майже по всіх областях України. А це мимоволі наштовхує на думку, що реалізовується один план для усіх.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати