Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Португалії у місті Брага визнали Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу

16 липня, 14:51
Фото: golos.com.ua

Депутати Муніципалітету португальського міста Брага більшістю голосів визнали Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу.

Про це повідомляє Голос України.

“Серед багатьох питань, які розглянули депутати Муніципалітету португальського міста Брага, була трагічна доля України. Більшістю голосів вони визнали Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу”, - йдеться у повідомленні.

Офіційні результати щодо позицій місцевих партійних осередків будуть опубліковані пізніше, однак зазначається, що комуністи проголосували «проти».

“Таке рішення є вагомим кроком до поліпшення позитивного іміджу України за кордоном. Це також черговий внесок української громади в розвиток взаємовідносин із португальською спільнотою та ще один крок до євроінтеграції нашої країни”, - заявив православний місіонер Василь Бундзяк, котрий веде в Португалії священичу діяльність із 2003 року.

Повідомляється, що у рамках проекту «Солідарність з Україною» Василь Бундзяк провадить просвітницьку роботу серед місцевої влади та громад, а також гуртує співвітчизників із усієї Португалії для допомоги Батьківщині, зустрічається з парламентарями, щоб вирішити якісь чергові питання: передачу благодійної допомоги на Прикарпаття, Львівщину чи бійцям у зоні бойових дій тощо.

Нагадаємо, парламент Португалії визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу у березні минулого року. Документ, що був прийнятий, засуджує Голодомор в Україні у 1932-33 роках та визнає його геноцидом з боку «тоталітарного комуністичного режиму Сталіна, що призвів до загибелі близько семи мільйонів українських громадян».

Загалом парламенти 14 країн визнали Голодомор геноцидом українського народу, а також 11 штатів США.

У червні цього року визнала Голодомор геноцидом Шотландія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати