Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Пакистані новий прем'єр склав присягу

19 серпня, 12:01
Фото Courtesy Image

Новий прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан 18 серпня склав присягу, офіційно вступивши на посаду голови уряду. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

І.Хан після складання присяги частково озвучив своїх кандидатів у новий уряд. Як очікується, його партія "Техрік-е-Інсаф" ("Рух за справедливість"), що перемогла на загальних виборах 25 липня, сформує коаліційний уряд, бо за результатами виборів не отримала більшості в парламенті.

17 серпня Імран Хан отримав вотум довіри в Національній асамблеї, парламенті Пакистану. Після цього у промові в парламенті він заявив, що притягне до відповідальності кожного, хто брав участь у "розграбуванні країни".

Як зазначає видання, Імран Хан — популярний колись у Пакистані гравець в крикет, що є одним із найпоширеніших видів спорту в країні. Він дуже популярний політик, але його звинувачують в зайвому популізмі та співробітництві з військовими.

Після оголошення попередніх результатів виборів суперники Хана заявили про фальсифікації під час голосування і критикували затримку в підрахунку голосів.

Раніше повідомлялося, що лідер опозиційної партії "Техрік-е-Інсаф" Імран Хан заявив про те, що його політична сила має достатню кількість законодавців, щоб за результатами виборів 25 липня створити коаліційний уряд із дрібнішими партіями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати