Перейти до основного вмісту

Голова Держспоживслужби пояснив причини раптового поширення смертоносного ботулізму в Україні

20 червня, 20:21
Фото: consumer.gov.ua

Спалахи захворювання на ботулізм пов’язані з недотриманням технології виробництва та умов реалізації провізвії, в першу чергу - в’яленої риби, також рибних та м’ясних консерв.

Про це у вівторок, 20 червня, заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, повідомили у відомстві.

Зараз спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 41 випадку захворювання на ботулізм серед населення, із них шість випадків - летальні (Донецька, Черкаська, Сумська, Полтавська області та місто Київ).

"Ми фіксуємо, що оператори ринку часто порушують технологію виробництва продукції, не дотримуються вимог законодавства щодо документального супроводу цієї продукції. І мова йде не лише про невеличкі торговельні майданчики, але й про окремі великі мережі супермаркетів", - наголосив Лапа.

У регіонах тривають лабораторні дослідження продукції, яка може бути фактором захворювання.

Він вказав на проблеми перевірки торгових майданчиків. Процедура отримання дозволів Держспоживслужбою затягується на три-чотири тижні, що нівелює весь сенс такої перевірки.

Нагадаємо, за даними МОЗ, протягом останніх трьох місяців в Україні зареєстровано 62 випадки захворювання на ботулізм, 9 з них - зі смертельним результатом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати