Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Класика на площі

19 травня у концерті open-air із нагоди Дня Європи в Україні візьмуть участь українські виконавці, що здобули світове визнання
17 травня, 13:09
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Вже стало доброю традицією щорічно травневими вихідними слухати на Софійській площі українських зірок світової оперної сцени. Шість років поспіль ці концерти проходили під назвою «В Україну повернусь». Нині  гала-концерт присвятили Дню Європи. Почесними гостями свята стануть не тільки пересічні українці, а й дипломати з усіх країн Європейського Союзу.

В концерті open-air візьмуть участь українські виконавці, що здобули визнання і стали окрасою кращих оперних сцен світу: Людмила Монастирська, Валентин Дитюк, Сергій Магера, Тарас Штонда та Андрій Бондаренко. Їм аплодують глядачі «Ла Скала», «Метрополітен-опера», «Ковент-Гарден», Цюріхської та Берлінської опер та інші. На жаль, в останні роки вони не дуже часто бувають в Україні, а їх рідний глядач позбавлений можливості зустрічі з прекрасним мистецтвом. Тому організатори  проекту на чолі з  його художнім керівником Анатолієм Солов’яненком вирішили зробити цей захід  соціальним і оголосили про безкоштовний вхід.

Виступи відбуватимуться у супроводі Симфонічного оркестру Національної філармонії України під орудою Миколи Дядюри та запрошеного диригента Дмитра Логвіна. У концерті візьме участь Національна академічна хорова капела України «ДУМКА» під керівництвом Євгена Савчука, яка святкує цього року своє 100-річчя.

Програма складатиметься з найпопулярніших творів світової класики В.-А. Моцарта, Дж. Верді, Г.Доніцетті, Дж. Россіні, Ж.Бізе, Ш.Гуно, М.Лисенка, Л. ван Бетховена. 

Художником оформлення сцени на Софійській площі стала… підліток Александра Шпільфогель, яка вчиться в 9-му класі і дуже любить подорожувати світом. У Страсбурзі вона побачила багато лелек саме таких, які влітку кружляють над її домівкою в Києві. Вчитель розповів, що лелека за все життя сім’ю створює лише один раз. Цей птах подорожує Європою, але гніздечко звіває в Україні і діточки в нього з’являються також на батьківщині. Тобто лелека завжди повертається додому. Так і українці - подорожують світом, набираються знань та натхнення, але серце завжди кличе їх в Україну! Саме ця інформація надихнула Александру на створення колажу з нот українських пісень в образі дивовижної лелеки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати