Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підозрюють командирів 125 бригади: ДБР розслідує недбале ставлення до служби, що призвело до прориву росіян на Харківщині

25 травня, 12:01

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо командування 125 окремої бригади територіальної оборони, яке підозрюють у недбалому ставленні до служби, що призвело до втрати позицій під час російського травневого наступу на Харківську область.

Про це мова йде в ухвалі суду.

Слідчі з'ясували, що 10 травня біля Стрілечої, Красного, Борисівки, Пильного, Гатища та інших населених пунктів Харківської області підрозділи 125 бригади залишили бойові позиції під час російських штурмових дій.

У ДБР кажуть, що командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів, зокрема:

  • 415 окремого стрілецького батальйону,

  • 23 механізованої бригади,

  • 172 окремого стрілецького батальйону,

не організувало належним чином оборону позицій на кордоні з рф, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу.

В ухвалах суду зазначають, що провадження розпочали за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 4 ст. 425 та ст. 429. Під час досудового розслідування виникла потреба в додатковій інформації, яка перебуває у володінні деяких фігурантів справи.

Зокрема, для проведення експертизи потрібні рішення про:

  • виконання бойових розпоряджень на ділянках фронту в Харківській області,

  • правдиві дані про укомплектованість військових частин особовим складом, озброєнням та військовою технікою станом на 10 травня,

  • документи щодо стану фортифікацій й інженерного обладнання на кордоні з рф.

Встановлено, що оригінали вищевказаних документів містять гриф "Таємно" та"Для службового користування", а тому суд ухвалив надати ДБР тимчасовий доступ до цих документів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати