Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Румунські медики відмовилися від загальнонаціонального страйку

09 травня, 12:08
Фото Укрінформ

Представники профспілок медпрацівників Румунії заявили, що відмовляються від проведення запланованого на 11 травня загальнонаціонального страйку лікарів. Про це стало відомо після переговорів керівників профспілок з представниками уряду, повідомляє "Укрінформ".

"В уряді Румунії пройшла зустріч представників протестуючих медиків і профспілок з прем'єр-міністром Віорікою Денчиле, міністром охорони здоров'я Соріною Пінтя та працівниками міністерства фінансів. За підсумками проведених переговорів було підписано Угоду про перегляд ухваленого раніше нового Закону про оплату праці у сфері охорони здоров'я, а також про надання окремим категоріям медичних працівників компенсацій. Йдеться, в основному, про медсестер та інших працівників, яким не було збільшено заробітну плату. Компенсації виплачуватимуться з травня цього року до затвердження в парламенті відповідних поправок у закон", - йдеться в комюніке профспілки "Санітас".

Наголошується також, що, у зв'язку з підписанням Угоди, було прийнято рішення відмовитися від проведення запланованого на 11 травня загальнонаціонального страйку медиків.

Як стало відомо, переговори між профспілками і представниками уряду тривали близько 11 годин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати