З 2016 року військові ЗСУ будуть харчуватися за новими стандартами
З початку 2016 року харчування військовослужбовців за новими стандартами буде запроваджено у 10 військових частинах ЗСУ, йдеться у повідомленні прес-служби КМУ.
Про це сьогодні, 29 вересня, на брифінгу в Міністерстві оборони України повідомила керівник проекту "Реформа харчового забезпечення Збройних Сил України" Діана Петреня.
За її словами, пілотний проект реформи харчового забезпечення ЗСУ розпочався 16 вересня 2015 року в Національній академії сухопутних військ, що у Львові, та одній з військових частин Західної військово-морської бази Військово-Морських Сил ЗСУ в Одесі.
До цього протягом сімох місяців у Міністерстві оборони України відбувалися заходи, які мали на меті принципово змінити підхід до харчування особового складу, незмінний з 1960-х років.
Зокрема, в ході проекту розроблено каталог продуктів з 248 позицій, де присутні овочі та фрукти, молочно-кислі продукти тощо. У каталозі є два показники – вартість за добу та калорійність.
Проект також передбачає оновлення кухонного обладнання військових частин, впровадження системи "Електронний склад" та електронного обліку харчування. На даний час проведено попередню роботу з можливими постачальниками продуктів, відпрацьовано необхідну нормативно-правову базу.
Нагадаємо, що на Донеччині розпочалося маркування небезпечних мінних ділянок.