Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сергій Тигипко ввічливо "відхрестився" від ДемПУ

31 октября, 00:00

Учора віце-прем'єр Сергій Тигипко заявив у інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, що не давав "ніякої згоди" на висунення своєї кандидатури в списках якоїсь "конкретної політичної партії".

Нагадаємо, що напередодні, на V з'їзді Демократичної партії (28 жовтня) було оголошено про те, що С. Тигипко ввійшов до передвиборного списку ДемПУ. Заявляючи про свою неучасть, віце-прем'єр був гранично ввічливим: "Якщо я вирішу балотуватися на виборах, я знайду можливість особисто повідомити про це".

Треба сказати, що поява С. Тигипка у списку ДемПУ не була великою несподіванкою - розмови про таку можливість точилися вже з початку жовтня. Передбачалося, що альянс вигідний для всіх трьох сторін. Демпартія отримає солідне фінансування ("Приватбанк" досі є одним із найбільших банків України) і прикрасить свій список молодим політиком-реформатором. Сам С. Тигипко - посяде престижне місце у списку партії, яка реально претендує на подолання 4-відсоткового бар'єру. І, нарешті, аналітики президентської адміністрації могли розраховувати на те, що ДемПУ, "підсилена" впливовими дніпропетровцями - С. Тигипком і гендиректором "Південмашу" Юрієм Алексєєвим - зможе "потягнути" на себе чималу частину потенційного електорату "Громади" Павла Лазаренка, що розраховує передусім на виборців Подніпров'я.

Однак щось у цій ідилії "не склалося". Чи то С. Тигипко не захотів, чи не ризикнув "рвонути" в лобову атаку на Лазаренка. Чи то в ході попередніх консультацій сторони не дійшли згоди, і віце-прем'єра спробували поставити перед доконаним фактом. Нарешті, враховуючи загальну плутанину у виборчих штабах, не можна виключити й те, що Сергія Леонідовича просто забули поінформувати про його новий "генпартійний" статус.

P. S. Лідер ДемПУ Володимир Яворівський відмовився коментувати ситуацію, яка склалася. Голова секретаріату партії Григорій Куценко повідомив кореспондента "Дня" В'ячеслава ЯКУБЕНКА, що зараз у партії проходять консультації з цього питання.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать