Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чехія закликає партнерів дозволити Україні бити по військових цілях у рф

10 вересня, 17:29
Країни Заходу мають нарешті «розв’язати руки» Україні та дозволити її армії використовувати ракети великої дальності проти законних цілей на російській території. Про це заявив начальник Генштабу Чеської армії Карел Ржегка в ефірі чеського телебачення, передає Укрінформ.

«Ці обмеження потрібно скасувати, тому що це законно і легітимно для українців - захищатися, навіть атакуючи територію Росії, тому що вони не можуть боксувати з однією рукою, зв’язаною за спиною… Літаки злітають з російських аеродромів, які знаходяться в зоні дії наявного озброєння, але українці не можуть його застосувати. А ці літаки потім бомблять цивільну інфраструктуру, а не тільки солдатів. Тому було б цілком нормально, щоб українці могли атакувати і територію Росії», – сказав Ржегка.

Він зауважив, що Росія постійно погрожує ескалацією, але сама не соромиться використовувати ракети проти українських мирних міст.

Те, що росіяни часто не йдуть далі загроз, продемонструвала українська операція в Курській області РФ. Вона показала деяким західним лідерам, що їм не варто боятися ескалації і «червоних ліній», - зазначив генерал, додавши, що «ця несподівана акція також привернула увагу західних союзників». Це само по собі стало результатом дій ЗСУ на Курщині, навіть якщо ймовірна мета послабити тиск на Донбасі не була реалізована.

Генерал також повторив про необхідність готуватися до можливого конфлікту з Росією, адже це єдиний спосіб стримування агресора.

Як повідомлялося, Україна вже довгий час просить західних партнерів – США, Велику Британію, Францію та Німеччину, передати ЗСУ ракети великої дальності, та дозволити бити ними по військових цілях у Росії, насамперед, аеродромах, з яких злітають літаки з бомбами, які руйнують інфраструктуру та населенні пункти. Втім, партнери досі не можуть дійти згоди через побоювання, що це призведе до ескалації конфлікту аж до ядерної війни між НАТО та Росією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати