Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина розпочала будівництво в Литві постійної військової бази

23 серпня, 11:21

Німеччина цього тижня розпочала будівництво в Литві, недалеко від кордону з Білоруссю, постійної військової бази за кордоном, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Financial Times (FT).

"Цього тижня в Литві, біля кордону з Білоруссю, розпочалося зведення казарм для німецької армії, в яких до 2027 року розмістять майже 4 тис. військовослужбовців Бундесверу", - інформує видання.

Як зазначає FT, запуск проєкту "мав стати вихвалянням лідерської ролі Берліна у зміцненні європейської безпеки", проте "виявився затьмареним переполохом із приводу скорочення військової підтримки України".

Минулими вихідними газета "Більд" із посиланням на конфіденційні документи Міноборони ФРН повідомляла, що відомство через коригування бюджету стикається з проблемами, пов'язаними з можливістю продовжити надавати допомогу Україні в нинішніх обсягах у наступні роки.

Видання зазначало, що Україна, зокрема, не зможе отримати запчастини для САУ Panzerhaubitze 2000, які Київ запитував раніше.

Газета "Франкфуртер альгемайне цайтунг" із посиланням на джерела поінформувала, що Німеччина планує скоротити військову допомогу Україні з 7,48 млрд євро у 2024 році до 4 млрд євро у 2025 році. До 2027 року обсяг цих коштів заплановано на рівні 500 млн євро.

За даними Кільського Інституту світової економіки, після США Німеччина є другою країною, яка виділила найбільше коштів на військову підтримку України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати