Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ISW оцінили наступ російської армії: його початок був передчасним та став для рф провальним

26 травня, 12:30

Передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх рф на півночі Харківської області: в результаті наступ став провальним.

Так вважають в Інституті вивчення війни (ISW), пише Рубрика.

Американські аналітики проаналізували дані, з яких випливає, що російські війська розпочали свою наступальну операцію на півночі Харківської області з обмеженими силами й ще не перекинули туди значні резерви.

Це призвело до зниження темпів російського просування і наступальних операцій.

"Таке зниження темпів, ймовірно, надає українським військам тактичні можливості для контратак, хоча українські війська ще не проводять обмежену контрнаступальну операцію, яка має на меті повністю витіснити російські війська з північної Харківської області", – зауважили фахівці у звіті.

Російські війська, ймовірно, намагаються довести чисельність Північного угруповання до запланованої кінцевої перед тим, як активізувати наступальні операції на півночі Харківської області. Про такі плани військового командування рф свідчить:

  • розрізненість російських підрозділів, які наразі діють на півночі Харківської області,

  • явна нерішучість військових рф щодо залучення до бойових дій наявних резервів.

За повідомленнями, на момент початку наступальних операцій 10 травня у складі Північного угруповання військ у районі кордону перебувало близько 35 000військовослужбовців, тоді як українські джерела вказували, що російські військові мають намір зосередити в цьому районі від 50 000 до 70 000 військовослужбовців.

Американські експерти також припускають, що російські війська, ймовірно, розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області раніше запланованого терміну:

  • використовуючи недостатню кількість особового складу,

  • сподіваючись закріпитися до того, як прибуття на фронт військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки зробить це завдання ще важчим.

Відтак, вказують в огляді ISW, ймовірно, передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх росії на півночі Харківської області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати