Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В українських онлайн-медіа фіксується лише 3% згадок про військовослужбовиць

27 травня, 14:29
Фото з архіву "Дня"
В українських онлайн-медіа фіксується лише 3% згадок про військовослужбовиць. Інші 97% згадок стосуються чоловіків-військовослужбовців. Такими є результати аналізу 19 найпопулярніших онлайн-медіа, проведеного Інститутом масової інформації в травні 2024 року, передає Укрінформ.

Дослідники ІМІ фіксують, що з початку повномасштабного вторгнення кардинально змінилося тематичне наповнення стрічки новин онлайн-медіа та кількість згадок про військовослужбовиць. Ще в 2021 році, за кілька місяців до повномасштабного вторгнення, ІМІ фіксував, що показник присутності жінок-військовослужбовиць в матеріалах українських медіа становив 5%. Це на 2% більше, ніж зафіксовано зараз.

Найчастіше про жінок писали редакції “Суспільного”, “Української правди” та “Фокусу”, а поодинокі згадки зафіксовані на сайтах “Кореспондент”, “24 канал”, ТСН, “Цензор.Нет”, УНІАН, Gazeta.ua, NV.

Щодо тематичного різноманіття, то найчастіше військовослужбовиці траплялися в матеріалах, які стосувалися ДТП (18% від загальної кількості зі згадками про військовослужбовиць); другорядно в темі скандалу (майже 18%); трішки менше в історіях про роботу на фронті (14% матеріалів); в матеріалах про життєві історії та про отримання державних нагород (по 11%).

Окрім цього, згадки про військовослужбовиць траплялися в матеріалах про бойові дії, де пресофіцерки бригад коментували ситуацію на своїх напрямках.

Ознайомитися з повним текстом дослідження можна за посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати