Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Михайло Федоров і державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили особливості виробництва дронів

16 травня, 11:51
Фото з фейсбук сторінки Михайло Федоров

Михайло Федоров і державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили особливості виробництва дронів.

"Зустрівся з Ентоні Блінкеном — разом з американською делегацією відвідали виробництво дронів

Показали держсекретарю США Ентоні Блінкену одне з виробництв дронів. Безпілотники, які там виготовляють, активно закуповує держава та поставляє на фронт. Також до зустрічі долучилися Пенні Прітцкер, Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України, та посол США Бріджит Брінк.

Обговорили особливості виробництва, логістику в умовах війни та локалізацію виготовлення комплектуючих для БПЛА. Делегація побачила, як виробляють українські інновації — FPV-дрони та ударні коптери, які масово використовують на полі бою та які вже довели ефективність. Фактично більшість російських танків та різної бронетехніки знищується українськими дронами.

Сполучені Штати — стратегічний партнер України, допомога якого критично впливає на ситуацію на полі бою та економічне становище держави. Партнерам важливо розуміти, що відбувається всередині української оборонної індустрії та які є реальні можливості для співпраці. Ринок швидко зростає й масштабується, нам потрібно більше інвестицій, щоб покрити потреби фронту та використовувати найновіші технології.

Сьогодні під час пресбрифінгу держсекретар Блінкен оголосив про новий пакет допомоги на $2 млрд для оборонно-промислового комплексу. Для передачі коштів створили спеціальний фонд — Defense Enterprise Fund.

Чіткі дії в правильний час. Дякую Ентоні Блінкену, Пенні Прітцкер та Бріджит Брінк за візит і системну непохитну підтримку України."

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати