Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гайдер: Наш спільний пріоритет з ЄС – підготовка українських військовослужбовців за найкращими європейськими практиками

23 травня, 11:42
Фото mil.gov.ua

Про це заступник міністра оборони України заявив під час зустрічі з делегацією Місії ЄС з військової допомоги Україні (EUMAM) на чолі з Гілем Ростейном, керівником підрозділу стратегічного планування кризового менеджменту Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє Міністерство оборони України.

Як зазначив Станіслав Гайдер, співробітництво з Європейським Союзом є ключовим фактором подальшого інституційного розвитку та модернізації оборонного сектору України: «Наша держава високо цінує підтримку довгострокових реформ українського оборонного сектору з боку ЄС, включаючи ефективне управління в системі Міноборони України». 

Під час зустрічі сторони обговорили потреби України у зміцненні обороноздатності, включно з питаннями базової та фахової підготовки військовослужбовців.

Зі свого боку Гіль Ростейн підтвердив зобовʼязання ЄС щодо підтримки України. «Ваша країна може розраховувати на військову допомогу Європейського Союзу та країн-членів, а також на підтримку процесів реформування оборонного сектору», — додав він. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати