Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У День Героїв СКУ закликає українців у всьому світі протидіяти російській дезінформації

23 травня, 16:23
Фото Генеральний штаб ЗСУ

23 травня 2024 року Світовий Конґрес Українців (СКУ) традиційно закликає усіх українців у світі відзначити День Героїв – день, коли ми вшановуємо пам’ять борців за свободу і незалежність українських земель усіх часів – від українського козацтва до воїнів Армії Української Народної Республіки, від Української Повстанської Армії до Героїв Небесної Сотні, повідомляється на сайті СКУ.

Ми також молимось за наших сучасних героїв – хоробрих чоловіків та жінок, які захищають Україну від жорстокого повномасштабного російського геноцидного вторгнення, і за тих, хто поліг у бою. 

“Вже понад пів століття День Героїв слугує тією символічною датою, яка єднає різні покоління українських патріотів, нагадує про глибоке коріння української державності, допомагає нам зберегти нашу українську ідентичність та надихає українців до служби своїй Батьківщині у її боротьбі за свободу і незалежність. 

Сьогодні ця дата також нагадує нам: де б ми не жили, маємо робити усе можливе, щоб підтримати Україну у її боротьбі за суверенітет та незалежність супроти смертоносної російської терористичної держави”, – заявив Перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів.

Від того часу як постав путінський режим, Росія перетворила культуру та історію на зброю. Російська державна пропаганда, дезінформація та умисне викривлення об’єктивних фактів стали невід’ємною частиною гібридної війни, яку Російська Федерація веде проти України та усього демократичного світу. 

Сьогодні Росія посилює свої зусилля з дискредитації України, намагаючись очорнити її історію та традиції. Російська державна пропаганда постійно таврує українців та їхніх національних героїв як нацистів, а саму ідею історичної боротьби України за незалежність називає конструктом нацистської ідеології. 

“Ми закликаємо усіх українців та українські громади по всьому світі викривати огидну російську брехню, пропаганду, неправдиві історичні наративи та протидіяти їм. Атаки Москви на українську історію та намагання очорнити українських героїв є нічим іншим як частиною загальних зусиль Росії, спрямованих на стирання української національної ідентичності. Це також є спробою посіяти розбрат поміж Україною та її союзниками. Не маємо права допустити цього!” – заявив Романів. 

СКУ закликає усі наші громади долучитись до відзначення цього дня і висловити повагу нашим героям.

Слава Україні! Героям слава!

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати